Houd Moed! - Razzia Monument Rotterdam
2552
post-template-default,single,single-post,postid-2552,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Houd Moed!

Houd Moed!

Rond de onthulling van het Razzia Monument Rotterdam, is met veel succes twintig maal de theatervoorstelling “Houd Moed!” opgevoerd.  Ruim duizend bezoekers woonden voorstellingen bij, die telkens werden afgesloten met een dialoog door onze vrijwilligers met de aanwezigen.    

Drie jongemannen vertellen hoe ze zijn opgepakt en wat ze hebben meegemaakt in Duitse werkkampen. De voorstelling is gebaseerd op verhalen van overlevenden, dagboeken en brieven. Bij elke voorstelling was ook een optreden van spoken word artist KMR, daarbij werd een verbinding gelegd met verleden en heden. Tot slot werd een dialoog gehouden tussen bezoekers en onze vrijwilligers. Dat leverde indrukwekkende en soms ook ontroerende momenten op.

De voorstelling werd in samenwerking met theaterstichting Het Lage Licht aangeboden aan scholen, Huizen van de Wijk en diverse andere locaties in Rotterdam en Schiedam. Ook werden tijdens lessen burgerschap voor ruim 300 studenten voorstellingen gehouden bij onze partners MBO Albeda en MBO Zadkine. Op die manier zijn ook jongeren meegenomen in het gedachtegoed van de razzia.

Het voornemen is om ook in 2024 weer een aantal voorstellingen te organiseren. Heeft u daarvoor een geschikte ruimte, wilt u ons daarvoor wellicht financieel steunen of heeft u een vraag of opmerking, laat het ons per e-mail weten.

Meer terugblikken op Houd Moed!

Bekijk de reportage van Schie Online – voorstelling Schiedam

Download de Flyer

Houd Moed! is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van onze stichting en:
Vfonds, Cultuur Concreet, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Elise Mathilde en de Erasmus Stichting.
Foto’s met dank aan het Lage Licht (klik om te vergroten).