Verscheurd door oorlog - Razzia Monument Rotterdam
2571
post-template-default,single,single-post,postid-2571,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Verscheurd door oorlog

Verscheurd door oorlog

Foto (Joop Reijngoud): Depot Museum Boijmans van Beuningen, ruimte Verhalenhuis Belvédère.

Verhalenhuis Belvédère heeft in samenwerking met Stichting Razzia Monument persoonlijke verhalen, documenten en objecten van Rotterdammers verzameld en vastgelegd. Dit zijn collecties van mannen die de razzia in Rotterdam nog hebben meegemaakt, van vrouwen en kinderen die achterbleven, van kleinkinderen die de impact van de gebeurtenis nog steeds voelen én van andere Rotterdammers die ook ooit afscheid moesten nemen van hun geliefden wegens oorlog.

Jacques Broeders - Razzia veteraan

Van de meest betekenisvolle fragmenten stelde het Verhalenhuis een compilatie samen. Het eerste deel zijn verhalen van toen, over de razzia. Deel twee is een compilatie van oorlogsverhalen van nu en over het Razziamonument en de betekenis daarvan. De verhalen zijn gepresenteerd in het luisterboek “Verscheurd door Oorlog”. Het bevat de verhalen, foto’s en een USB-kaart met de luistervoorstelling en werd gepresenteerd op 18 november jongstleden. Alle aanwezige vertellers kregen een exemplaar uitgereikt.

Foto: Onder de aanwezigen was razzia-veteraan de heer Jacques Broeders, die ook het speldje van Razzia Monument Rotterdam ontving.

 

Naast het boek is er een presentatie van verhalen, dagboeken, briefkaarten en andere voorwerpen in het Depot van Museum Boijmans van Beuningen, in de ruimte van Verhalenhuis Belvédère. De ruimte is elk weekend, tot 31 januari 2024, geopend.

Meer informatie is te vinden op de website van het Verhalenhuis Belvédère.