Voortgang realisatie monument (deel 1) - Razzia Monument Rotterdam
1380
post-template-default,single,single-post,postid-1380,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Voortgang realisatie monument (deel 1)

Razzia Monument in de maak

Voortgang realisatie monument (deel 1)

De Rotterdamse beeldend kunstenaar Anne Wenzel is met haar team gedreven aan het werk om het Razzia Monument Rotterdam vorm te geven.

Om de twee beelden in geglazuurd keramiek te kunnen uitvoeren, worden deze eerst volledig vormgegeven in klei. In totaal wordt daarvoor 8.000 kilogram vorstbestendige klei gebruikt.

De meer dan menshoge beelden zijn te groot om in één keer in de bakoven te plaatsen. Zodra de modellering is voltooid worden beide figuren daarom in hanteerbare stukken gesneden.

Voordat de losse onderdelen worden gebakken, worden deze eerst allemaal uitgehold zodat ruimte ontstaat om een vulling van gewapend beton te kunnen aanbrengen. Mede door deze vulling worden de beelden vandalismebestendig. Alle losse onderdelen worden voorzien van een uniek nummer om de uiteindelijke eindmontage te vereenvoudigen.

Op de hier getoonde foto’s, hebben beide beelden nog de natuurlijke kleur van de gebruikte klei. Later in het proces worden zij van glazuur voorzien. Het beeld van de vrouw wordt licht uitgevoerd als een visioen. Het beeld van de man wordt bekleed met donker glazuur als een schim.

Klik hier voor een toelichting op het ontwerp

   Razzia Monument in de maak
Razzia Monument in de maak Razzia Monument in de maak

Fotos: Lotte Stekelenburg

Klik op de foto’s om deze te vergroten.